Topteam

Stel je teamwork eens voor als een partijtje touwtrekken. Dan staat kracht zetten centraal. En resultaat halen natuurlijk. Maar dat kan alleen als je het samen doet. Als je in dezelfde richting – met de juiste techniek en tactiek – hard aan het trouw trekt en een leider hebt die het juiste ritme aangeeft.

Touwtrekteam

Jullie team als ‘touwtrekteam’ is de rode draad in deze workshop. Het touw symboliseert de doorgaande lijn, de trekrichting, de gedeelde visie. Door een goede trainingsopbouw (de taak van de coachende leidinggevende) ontwikkel je als team zowel kracht als een ijzeren conditie. Samenwerken versterkt de teamprestatie. Techniek en tactiek zijn de kroon op het werk.

Hoe staat het met jullie team? Waarin zijn jullie excellent en wat kan beter?

De workshop begint en eindigt met… een potje touwtrekken! Zo kun je zelf ervaren hoe de inzichten en handvatten tijdens de workshop jullie helpen om jullie prestatie aan het touw te vergroten – om ze daarna de volgende dag meteen toe te passen in jullie werk.

Top TeamDeze training is gevalideerd door Registerleraar. De training voldoet hiermee aan de kwaliteitseisen die gesteld worden. Hij telt mee voor de registratie van jou als leraar in het register, voor 4 registeruren.

Ingrediënt 1: visie en ambitie

Visie en ambitie geven richting en bestaansrecht. Waar staan jullie als team voor? Jullie kristalliseren jullie gezamenlijke visie een stukje verder uit, zodat jullie weten wat jullie gezamenlijk willen bereiken.

Ingrediënt 2: de doorgaande lijn

Een doorgaande lijn genereert resultaten. Waar is jullie doorgaande lijn sterk en waar zwak? We versterken de zwakke schakel, zodat ieders krachtsinspanning ten volle benut wordt.

Ingrediënt 3: kracht ontwikkelen en bundelen door tactiek en techniek

De aangewezen coach verzorgt de tactiek, geeft feedback over kwaliteiten en verbeterpunten. Hij bepaalt wie waar aan het touw staat: aan het begin, in het midden of het einde. Wij vertalen deze analogie naar excellent onderwijs.

Ingrediënt 4: teamdynamiek

Elk team heeft een eigen dynamiek. Toch zijn er fasen en patronen te onderscheiden, die meer of minder kracht ontwikkelen. Waar staat jullie team? Wij beschrijven de weg naar de top én nemen daarin de eerste stap.

Ook toe aan een krachtmeting voor je team? Neem contact met ons op.


Referentie: Een goede keuze!

Diana Klinge van Oldenburg Deurbewerking volgde met haar team deze workshop. Dit is haar reactie:

“Onze hulpvraag zette Marja Klaver om in een inspirerende dag, waarin fysieke inspanning werd afgewisseld met theorie. Marja neemt geen genoegen met een half  antwoord, maar vraagt door en wil precies weten wat je bedoelt. Ze neemt wat je zegt serieus en laat je in je waarde.
Tijdens de workshop liepen we tegen een terugkerend knelpunt aan. Marja gooide terstond het programma om, om de kwestie direct uit te praten en een oplossing te zoeken. Dat vond ik heel sterk. Daarbij bleef ze niet hangen in algemene adviezen, maar gaf concrete tips, die direct in de praktijk toepasbaar zijn.
Inmiddels werken we met de handvaten die we aangereikt hebben gekregen en zien sommige mensen alweer uit naar haar volgende komst!” Meer referenties=>