Team

“Storingen zijn als zwarte gaten, ze zuigen energie op”

Klaver Coaching en Training wordt gevraagd wanneer het niet goed loopt in het team. Soms is dat omdat er patronen vastgeroest zijn. Mensen zitten bijvoorbeeld al lang op hun werkplek en er zijn vaste groepjes, die onderling niet goed communiceren. Of een nieuwe directeur laat een frisse wind waaien, terwijl het team een andere richting op wil. De sfeer op school is onprettig, er is onvrede en stagnatie. Dit vertaalt zich naar de resultaten; leeropbrengsten worden minder, vergaderingen verlopen stroef, er zijn mogelijk klachten van ouders.

Teamleden worden handelingsverlegen; ze weten vaak niet goed hoe dit nu op te lossen. Een coach helpt om het gedoe op tafel te leggen én biedt veiligheid om dingen te bespreken. Als het eenmaal uitgesproken wordt, valt het vaak reuze mee. Wanneer je als team door de zure appel heen bijt, komt er energie vrij en verbetert de onderlinge samenwerking. De sfeer wordt weer fijner en prestaties verbeteren.

Een beter functionerend team
Bij teamcoaching is de bestaande situatie vertrekpunt. Het gewenste resultaat (waaraan zal je merken dat het goed gaat), het einddoel. Het proces daartussen is uniek, omdat ieder team de reis van A naar B anders aflegt.

Belangrijke onderdelen in de teamcoaching zijn:

  • Observatie en waarnemen
    Je samen afvragen: waar zit onze kracht, wat is een zwakke schakel? In welke teamfase zitten we? Welke dynamiek speelt hier? Hoe zit ons systeem in elkaar?
  • Met elkaar de dialoog aangaan
    Teamleden helpen om de eigen kijk,  ervaring en beleving te verwoorden. Iedereen krijgt ruimte om zijn visie te verwoorden. Blinde vlekken op het spoor komen.
  • Storingen lucht geven
    Teamleden uitdagen om dat wat in de onderlaag speelt te uiten, om te verwoorden wat stoort en om problemen op te lossen.

Video referentie Ellen Hemmers

Ellen volgde samen met haar team van de Kisveldschool het traject ‘Teambrede professionele uitstraling’. Ze vertelt wat het haar team heeft opgeleverd en welke directeuren ze dit traject zou aanraden.

Wil jij ook een beter functionerend team? Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Meer referenties zien of lezen? Ga naar de referenties.